Tạp chí

Khoa học Nghiên cứu Sức khỏe và Phát triển

(Journal of Health and Development Studies – JHDS)

Trường Đại học Y tế công cộng

Tiếng Việt / English
Đăng ký Đăng nhập

ISSN (Print): 2588-1442

ISSN (Online): XXXX-XXXX

https://jhds.edu.vn

  • Trang chủ
  • Phạm vi xuất bản
  • Hội đồng biên tập
  • Hội đồng tư vấn
  • Dành cho tác giả
  • Gửi bài
  • Xuất bản
    • Các bài báo mới nhất
    • Tất cả các số báo
  • Thông Báo
    • Thông tin hoạt động khoa học
    • Thông báo của Tạp chí
    • Liên kết hữu ích
    • Đối tác của Tạp chí
Trang chủ > Special collection of papers 2019 (English version) > Assessing the food safety management for bottled water processing premises in Dak Lak Province in 2018

Assessing the food safety management for bottled water processing premises in Dak Lak Province in 2018

  • Mã bài báo : SKPT_19_026
  • Ngày xuất bản : 06/05/2020
  • Số trang : 43-52
  • Tác giả : Le Thi Chau
  • Lượt xem : ( 642 )

Danh sách tác giả (*)

  • Le Thi Chau 1 - Dak Lak Provincial Department of Food Safety and Hygiene
  • Tran Thi Tuyet Hanh 1 - Hanoi University of Public Health

Abstract

Objective: To assess food safety management for bottled water processing premises and affecting factors. Study design: this was a cross sectional study; applied both quantitative and qualitative methods. This study was implemented in Dak Lak Province in 2019. 105 documents of bottled water processing premises in Dak Lak 2018 and related stakeholders participated in this study.

Results: the process of certifying premises that met food safety conditions in 2018 was 89.5% being appropriate; 81.0% were certified for food safety knowlegde; 76.9% premises violated food safety regulations and 100% of these violated premises received administrative fines.

Affecting factors included: policies supporting staff working in the food safety sector was inappropriate, the monitoring and inspection activities were not frequent, human resource only achieved 84%, lack of offices, working places and equipment needed, and achieved budget was only accounted for 17.0% of the estimated.

Conclusions: a number of bottled water processing premises did not maintain adequate food safety conditions after receiving the Certification. The food safety management activities at these premises did not meet requirements. Further investments were needed to improve the management food safety management at bottled water manufacturing premises in the coming years.

  • Chủ đề :
  • Loại bài báo : Nghiên cứu gốc
  • Chuyên nghành : Chuyên Ngành Y

File toàn văn

Chưa có mã code, vui lòng liên hệ để nhận mã theo số điện thoại : 0246 266 3024 - Email : jhds@huph.edu.vn

  • Thông tin liên hệ : Tran Thi Tuyet Hanh
  • Email : tth2@huph.edu.vn
  • Địa chỉ : Hanoi University of Public Health
  • Từ khóa :
  • Food safety management
  • bottled drinking water
  • processing premises
  • Dak Lak.

Bài báo liên quan

  • International scientific publication achievements of medical, public health and pharmacy universities, faculties and research institutes in Vietnam in 2019
  • Factors associated with depression among the elderly living in Chuong My district, Ha Noi, 2019
  • Prevalence and Factors Associated with Lower Reproductive Tract Infections Among Married Women Aged 18–49 in Dong Phu Commune, Long Ho District, Vinh Long Province, 2018
  • Awareness of Parents/Caregivers on Child Drowning Prevention in 8 provinces in Viet Nam, 2018
  • Prevalence of autism spectrum disorders and their relation to selected factors among children aged 18-30 months in Hoa Binh province, 2017
  • Microbiological Quality Assessment of Edible Ice in three districts of Cau Giay, Nam Tu Liem and Bac Tu Liem, Ha Noi 2018
  • Assessing the food safety management for bottled water processing premises in Dak Lak Province in 2018
  • Training Needs Assessment for Bachelor of Rehabilitation Techniques in Viet Nam
  • Health Information Systems for Early Warning and Surveillance of Infectious Diseases and Public Health Events in Quang Ninh province, 2019
  • Preventive Medicine System Reform: studying the establishment process of Provincial Center for Disease Control in Viet Nam
  • DANH MỤC KHÁC
    • Liên kết hữu ích
    • Thông báo
    • Tin tức sự kiện

Bài viết mới nhất

  • Một số trang web hữu ích đối với các nhà khoa học
  • Dành cho chuyên gia
  • Tạp chí Khoa học Nghiên cứu sức khỏe và Phát triển duyệt tối đa 1,0 điểm ngành Y trong Danh mục Tạp chí khoa học được tính điểm của Hội đồng giáo sư Nhà nước
  • CHÚC MỪNG NGÀY BÁO CHÍ CÁCH MẠNG VIỆT NAM (21/6)
  • GS.TS Hoàng Văn Minh - Hiệu trưởng Nhà trường 'lọt top' nhà khoa học có chỉ số trích dẫn hàng đầu thế giới

Bài viết nổi bật

  • Phần mềm dùng trong xử lý và phân tích số liệu được nhiều người sử dụng
  • Phần mềm dùng trong tìm kiếm, quản lý và trích dẫn tài liệu tham khảo Endnote
  • Tạp chí Khoa học Nghiên cứu Sức khỏe và Phát triển, Trường Đại học Y tế công cộng mời gửi bài báo khoa học
  • Tìm kiếm nâng cao
Tạp chí Khoa học Nghiên cứu Sức khỏe và Phát triển

TẠP CHÍ KHOA HỌC NGHIÊN CỨU SỨC KHỎE VÀ PHÁT TRIỂN

Cơ quan chủ quản: Trường Đại học Y tế công cộng

Giấy phép hoạt động tạp chí: xxxxx/GP-BVHTTDL do Bộ Văn hóa, Thể thao và Du lịch cấp ngày xx/xx/20xx

DOI: 10.38148

Điểm HĐGSNN: 1,0

Địa chỉ: Trường Đại học Y tế công cộng, 1A Đức Thắng, Bắc Từ Liêm, Hà Nội
Website: https://jhds.edu.vn
Email: jhds@huph.edu.vn                   Điện thoại: 024.6266.3024

Tổng biên tập: xxxxx

Chia sẻ
  • Privacy Policy
  • Accessibility
  • Design by Lienketso.vn